راهنمای یافتن شغل مناسب خود + نکات کلیدی انتخاب که باید بدانید
راهنمای یافتن شغل
پیدا کردن شغل مناسب نیازمند اطلاع از ویژگی های شغل مناسب و تسلط بر مهارتهای شغلی است. ولی شغل مناسب فقط با داشتن سابقه شغلی مرتبط و مهارت های شغلی ممکن نیست؛ بلکه نیازمند توجه به نکات و اطلاع از تکنیکهایی مانند نحوه کاریابی و نحوه شرکت در جلسه مصاحبه است که در این مقاله به آنها اشاره و بهطور کامل آنها را بیان کردهایم. این مقاله را به عنوان راهنمای یافتن شغل مناسب خود در نظر بگیرید و با مطالعه آن به این سوال خود پاسخ دهید که چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم.
چطور شغل مناسب خود را پیدا کنیم؟
یکی از نکات مهم در پیدا کردن شغل این است که شغلی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. این کار هم برای موفقیت بلندمدت و هم برای احساس رضایت شغلی در شما ضروری و لازم است. اگر به این دلیل نگران هستید که هنوز نمیدانید چه شغلی موردنظر شماست و از عنوان شغلی موردنظرتان اطلاع ندارید، به یاد داشته باشید که تنها نیستید و افراد بسیاری همین مشکل را دارند. در این بخش از مقاله، مراحل پیدا کردن شغل مناسب و نحوه اطلاع از عنوان شغلی مناسب را برشمردهایم:
۱- مشخص کردن انتظارات ؛ گام نخست برای پیدا کردن کار مناسب
در آغاز جستجو برای شغل، مدتی را صرف فکرکردن به آنچه که شما را وادار به جستجوی یک موقعیت شغلی جدید کردهاست، کنید. آیا علاقهمند به انجام شغل قبلیتان برای کارفرمای متفاوت هستید یا میخواهید مسیر شغلی خود را تغییر دهید؟ یا اینکه اولین بار است که وارد بازار کار میشوید و برای یک شغل تمام وقت رزومه ارسال میکنید.
دانستن ویژگی های شغل مناسب باتوجهبه تواناییها و انتظارات، به شما کمک میکند تا شغل مناسب خود را پیدا کرده و پس از انتخاب آن دچار پشیمانی یا تردید نشوید یا با پاسخهای منفی کارفرماها مواجه نشوید. درباره وضعیت آن شغل بهخوبی تحقیق کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله راه های تقویت عزت نفس را نیز مطالعه نمایید.
۲- یافتن عنوان درست شغلی؛ دومین گام برای یافتن شغل مناسب
منابع متعددی در اینترنت (مانند لینکدین و ایندید) وجود دارد که به شما در کشف عنوان شغلی مناسبتان کمک میکند. میتوانید عناوین شغلی مختلف در حوزه کاریتان را مرور کنید تا درک بهتری از آن شغل و مهارتهای موردنیاز آن داشته باشید و برای آن آماده شوید.
مرکز آمار و اداره کار نیز اطلاعات بهروز و خوبی را در مورد عناوین شغلی و درآمد هرکدام ارائه میدهند و به شما کمک میکنند تا بدانید چگونه شغل مناسب خود را پیدا کنیم. بهطور کلی، استفاده از تجربیات نوشته شده دیگران و اطلاعات موجود در سایتهای کاریابی را میتوان بهترین روش انتخاب شغل مناسب نامید.
۳- پیدا کردن میانگین حقوق و دستمزد؛ قدم سوم برای اشتغال در شغل مناسب
اطلاع از میانگین حقوق و دستمزد پرداختی به افراد شاغل در موقعیت شغلی موردنظر شما، کمک میکند تا درک بهتری از وضعیت درآمدی و تطبیق آن با نیازها و انتظارات خود داشته باشید. حقوق و دستمزد ابزاری است که مسیر درآمدی برای مشاغل خاص در شرکتها و شهرهای مختلف را به شما نشان میدهد.
کافی است در سایتهای کاریابی ایرانی یا خارجی عنوان شغلی خود را وارد کنید و محدوده حقوق را در شهرهای مختلف و کارفرمایان مختلف مشاهده کرده و کار با دستمزد مناسب خودتان را پیدا کنید. در واقع، اطلاع درست از میزان حقوق و دستمزد و میزان افزایش آن در آینده، یکی از مهمترین مراحل پیدا کردن شغل مناسب محسوب میشود.
۴- اطلاع از پیشنیازها و ضروریات شغلی؛ چهارمین و مهمترین گام در مسیر یافتن شغل مناسب
راه دیگر برای یافتن شغل مناسب خود و محدود کردن جستجوی شغلی به مشاغلی مناسب شما، شناسایی پیشنیازهای شغلی و وظایف هر شغل است. اگر احساس میکنید که تواناییهای شما حداقل به میزان ۷۰ درصد با خواستههای شرکت و کارفرما مطابقت دارد، برای آن شغل درخواست دهید. همچنین، داشتن دستاوردهای شغلی و گواهینامههای متناسب با شغل موردنظر و سابقه شرکت در دورههای آموزشی مرتبط با شغل، سایر مواردی هستند که در پر کردن ۳۰ درصد کمبود تطابق توانایی شما با انتظارات و خواستههای کارفرما بسیار موثرند.
۵- تهیه و ارسال رزومه؛ گام پنجم در مسیر اشتغال به کار
نوشتن یک رزومه خوب که به شما در یافتن کار کمک کند، یکی از مهمترین نکات انتخاب شغل مناسب است. برای این کار، ابتدا باید اطلاعات شخصی و تماس خود را بهطور واضح در بالای رزومه قرار دهید. سپس، خلاصهای از توانمندیها و اهداف شغلی خود را بنویسید که نمای کلی از شما به کارفرما ارائه دهد. بعد از آن، تجربیات شغلی خود را به ترتیب زمانی معکوس ذکر کنید و در هر مورد، وظایف و دستاوردهای خود را بهطور مختصر و با تأکید بر مهارتهای قابل انتقال بیان کنید.
نوشتن بخش تحصیلات و مهارتها را فراموش نکنید و در نهایت، اگر دورههای آموزشی یا گواهینامههای مرتبط دارید، آنها را نیز اضافه کنید. بهعلاوه، حتماً از یک فرمت منظم و خوانا استفاده کنید و از غلطهای املایی و نگارشی پرهیز کنید تا حرفهای بودن خود را نشان دهید.
پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین فرمول موفقیت را نیز مطالعه نمایید.
۶- کمک گرفتن از سایتهای کاریابی؛ آخرین گام برای یافتن شغل مناسب و موردعلاقه
سایتهای ویژه کاریابی ایرانی و خارجی (مانند لینکدین و ایندید)، سابقه قابلتوجهی در اتصال کارفرما و کارمند و اطلاع خوبی از انتظارات شغلی هردو طرف دارند و گزینههای بهتری برای کاریابی نسبتبه سایر ابزارها و برنامههایی میشوند که بهصورت تخصصی به کاریابی نمیپردازند و جستجوی شغل، فقط یک بخش از قسمتهای مختلف آن برنامه یا ابزار است. در یک کلام، امکان پیدا کردن شغل و ویژگی های شغل مناسب شما در سایتهای تخصصی کاریابی بسیار بیشتر از روزنامه و سایتها و برنامههای خدماتی است.
نکات کلیدی برای استخدام در شغل مناسب
پس از موفقیت در جلب اولیه رضایت کارفرما با کمک نکات انتخاب شغل مناسب که در این مقاله به آنها اشاره شد، نوبت به مصاحبه استخدامی میرسد. اگرچه شاید اینطور بهنظر نرسد، ولی مصاحبهکننده ها افرادی درست مثل شما هستند. به این معنی که آنها مستعد تجربه همان ترجیحات روانی و سوگیریهای شناختی هستند که ما را نیز تحتتأثیر قرار میدهند. با در نظر گرفتن این موضوع، ما ۲۰ تکنیکهای آسان برای ایجاد ارتباط با مصاحبه کننده و افزایش شانس شما برای استخدام را گردآوری کردیم که در این بخش به آنها اشاره میکنیم.
- در انتخاب رنگ لباس خود دقت کنید و ترجیحا لباس رسمی با رنگهای تیره بپوشید
- پاسخهای خود را متناسب با سن مصاحبهکننده تنظیم کنید
- حین صحبت کردن، کف دست های خود را باز نگه دارید یا دست های خود را به سمت خود بکشید
- علاقه یا حرف مشترک با مصاحبه کننده پیدا کنید
- زبان بدن مصاحبه کننده را عینا بازتاب دهید
- از مصاحبه کننده و سازمان بدون تعارف و زیادهگویی تعریف کنید
- اعتماد به نفس و احترام را بهطور همزمان از خود نشان دهید
- در مورد نقاط ضعف خود صریح و راستگو باشید
- خودتان را پر انرژی و پرقدرت نشان دهید
- رسا و واضح صحبت کنید
- هنگامی که برای اولین بار با مصاحبه کننده خود ملاقات میکنید، تماس چشمی با او برقرار کنید
- دوستانه و در عینحال قاطع باشید
- پتانسیل و تواناییهای خود را بهطور کامل به نمایش بگذارید
- برای مواجهه با سؤالات ناراحتکننده آماده شوید
- زیاد لبخند نزنید
- خود را برای شغل مشتاق نشان دهید
- صحبتهای کوچک و غیرکاری با مصاحبهکننده را قبل از مصاحبه نادیده نگیرید
- از مصاحبه کننده بپرسید که چرا شما را انتخاب کردهاند
- برای سوال آینده شغلی خود را چگونه میبینید، پاسخ مناسب آماده کنید.
- در مورد حقوق و دستمزد و امکان ارتقای شغلی سوال کنید.
در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که تغییرات ساده در نحوه صحبت کردن و نگه داشتن ریتم کلامی در حین مصاحبه، شما را در نظر آنها دوستداشتنیتر، شایستهتر و مناسبتر برای استخدام جلوه میدهد. دوره تکنیک های سخن گفتن و ارتباطات به شما کمک می کند بیان شفاف تر و موفق تری داشته و بتوانید مصاحبه موفق تری در هنگام یافتن کار داشته باشید.
پیدا کردن شغل مناسب مستلزم توجهبه نکات کلیدی در انتخاب شغل است
در این مقاله سعی کردیم تا راهنمای پیدا کردن شغل مناسب خود را بهطور ساده بیان کنیم. روش انتخاب شغل مناسب، فرآیندی چند مرحلهای است که شامل شناخت انتظارات شخصی، بررسی عناوین شغلی، آگاهی از شرایط مالی و مهارتهای مورد نیاز، و استفاده از منابع کاریابی میشود. باتوجهبه نکات کلیدی مطرحشده و تسلط بر تکنیکهای مصاحبه، میتوانید شانس خود را برای موفقیت در پیدا کردن شغل دلخواه افزایش دهید. در نهایت، انتخاب شغلی که با علایق و مهارتهای شما همخوانی دارد، به رضایت شغلی منجر میشود و مسیر حرفهای شما را به طرز چشمگیری تغییر میدهد. در نهایت، پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از روشهای موفقیت شغلی و بهبود شرایط زندگی، مقالات و آموزشهای موجود در سایت آزمندیان را مطالعه کنید تا به مرور، تبدیل به انسان موفقتر و شادتری شوید.
دیدگاهتان را بنویسید